Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sajtos pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, cukrot adunk hozzá, majd letakarva kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. Eközben a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást és a reszelt sajtot, végül a felfuttatott élesztős tejet. A tésztát alaposan bedagasztjuk, majd meleg helyen, letakarva, kb. 50 percig kelesztjük, amíg a duplájára nem nő. Ezután lisztezett gyúrólapon kisujjnyi […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Oliverke
Beküldte: 2013.01.07.

Hozzávalók

A kenéshez

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, cukrot adunk hozzá, majd letakarva kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. Eközben a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást és a reszelt sajtot, végül a felfuttatott élesztős tejet. A tésztát alaposan bedagasztjuk, majd meleg helyen, letakarva, kb. 50 percig kelesztjük, amíg a duplájára nem nő.

Ezután lisztezett gyúrólapon kisujjnyi vastagságú, téglalap alakú tésztát nyújtunk belőle, majd négyszer hajtogatjuk. Először a tészta két oldalát hajtjuk középre, majd a találkozási pontnál egymásra hajtjuk. A tésztát 90 fokkal elfordítjuk, majd a nyújtást és hajtogatást megismételjük. Ismét elforgatjuk 90 fokkal, és most már kiszaggatjuk.

A tésztát 1,5 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd egy 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval (vagy pohárral) kiszaggatjuk. A pogácsákat kivajazott, belisztezett tepsibe helyezzük, tetejüket felvert tojással megkenjük, és ízlés szerint megszórjuk köménymaggal, reszelt sajttal vagy szezámmaggal.

Előmelegített, 180°C-os sütőben 20-22 perc alatt aranysárgára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Oliverke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is