Elkészítése
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a tojást, a tejfölt, a margarint és a felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és alaposan összegyúrjuk a tésztát. Ha a tészta túl száraz lenne, adunk hozzá még egy kevés tejet.
A kész tésztát letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és további 10 percig pihentetjük. A tetejüket egy felvert tojással megkenjük, és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, magas hőfokon (kb. 200 fokon) aranybarnára sütjük.
Tipp: Frissen, még langyosan a legfinomabb, de másnap is puha marad.
