Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 330 g tejföl
  • 1 evőkanál só
  • 1 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 1-2 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt

A kenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a tojást, a tejfölt, a margarint és a felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és alaposan összegyúrjuk a tésztát. Ha a tészta túl száraz lenne, adunk hozzá még egy kevés tejet.

A kész tésztát letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és további 10 percig pihentetjük. A tetejüket egy felvert tojással megkenjük, és megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, magas hőfokon (kb. 200 fokon) aranybarnára sütjük.

Tipp: Frissen, még langyosan a legfinomabb, de másnap is puha marad.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-pogacsa-8/