Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Sajtos pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a langyos tejben az evőkanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. Belekeverjük a tojások sárgáját, a tejfölt és a felfutott élesztőt. A tésztát alaposan összegyúrjuk, amíg sima és rugalmas lesz, majd letakarva fél óráig pihentetjük. A pihentetett tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.04.24.

Hozzávalók

A tetejére

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben az evőkanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. Belekeverjük a tojások sárgáját, a tejfölt és a felfutott élesztőt. A tésztát alaposan összegyúrjuk, amíg sima és rugalmas lesz, majd letakarva fél óráig pihentetjük.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, majd háromba hajtjuk (egyik oldalát középre, majd a másik oldalát is ráhajtjuk). Ezután 20 percig pihentetjük. Ezt a hajtogatást még kétszer megismételjük, minden hajtogatás után 20 perces pihentetéssel.

Az utolsó hajtogatás után a tésztát kb. 1,5-2 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tetejét késsel átlósan bevagdossuk, hogy rácsos mintát kapjunk. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.

A pogácsák tetejét tojássárgájával megkenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal és köménymaggal.

Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is