Az élesztőt a langyos tejben az evőkanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. Belekeverjük a tojások sárgáját, a tejfölt és a felfutott élesztőt. A tésztát alaposan összegyúrjuk, amíg sima és rugalmas lesz, majd letakarva fél óráig pihentetjük.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, majd háromba hajtjuk (egyik oldalát középre, majd a másik oldalát is ráhajtjuk). Ezután 20 percig pihentetjük. Ezt a hajtogatást még kétszer megismételjük, minden hajtogatás után 20 perces pihentetéssel.
Az utolsó hajtogatás után a tésztát kb. 1,5-2 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tetejét késsel átlósan bevagdossuk, hogy rácsos mintát kapjunk. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
A pogácsák tetejét tojássárgájával megkenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal és köménymaggal.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.