Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sajtos roló igazi klasszikus sós vendégváró, amely ropogós, sajttal borított tésztából készül. Könnyen elkészíthető, és hidegen-melegen egyaránt finom falat.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.09.08.

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Elkészítése

A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgákat, a reszelt sajtot, a sót és az élesztőt. Lágy tésztát gyúrunk belőle, amit először 20 percig kelesztünk, átgyúrjuk, majd további 40 percig pihentetjük.

A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk, éles késsel ujjnyi széles csíkokra vágjuk, és habroló csövekre vagy fakanál nyelére tekerjük. A formázott rolókat 10 percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25–30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A rolókat megtölthetjük sós krémmel is, például sajtkrémmel vagy sonkás krémmel, így még különlegesebbé tehetjük. Ha többféle sajtot használunk a tetejére, változatos ízvilágot kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is