Elkészítése
A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgákat, a reszelt sajtot, a sót és az élesztőt. Lágy tésztát gyúrunk belőle, amit először 20 percig kelesztünk, átgyúrjuk, majd további 40 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk, éles késsel ujjnyi széles csíkokra vágjuk, és habroló csövekre vagy fakanál nyelére tekerjük. A formázott rolókat 10 percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25–30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A rolókat megtölthetjük sós krémmel is, például sajtkrémmel vagy sonkás krémmel, így még különlegesebbé tehetjük. Ha többféle sajtot használunk a tetejére, változatos ízvilágot kapunk.

