Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos roló recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 150 g tejföl
  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • só
  • 15 dkg reszelt sajt

A kenéshez

  • 1 db tojás

A tetejére

  • 15 dkg sajt

Elkészítése

A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgákat, a reszelt sajtot, a sót és az élesztőt. Lágy tésztát gyúrunk belőle, amit először 20 percig kelesztünk, átgyúrjuk, majd további 40 percig pihentetjük.

A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk, éles késsel ujjnyi széles csíkokra vágjuk, és habroló csövekre vagy fakanál nyelére tekerjük. A formázott rolókat 10 percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25–30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A rolókat megtölthetjük sós krémmel is, például sajtkrémmel vagy sonkás krémmel, így még különlegesebbé tehetjük. Ha többféle sajtot használunk a tetejére, változatos ízvilágot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-rolo-3/