Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sajtos ropi az egyik legnépszerűbb sós ropogtatnivaló, amelyet otthon is könnyedén elkészíthetünk. Frissen sütve a legfinomabb, de dobozban tárolva napokig is friss marad.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
hsziszi
Beküldte: 2017.11.22.

Hozzávalók:

Tetejére

Elkészítése

Tészta:

A lisztet, a vajat, a joghurtot, a reszelt sajtot és a sót összegyúrjuk, majd a tésztát letakarva hűtőbe tesszük 1 órára.

Formázás:

A pihentetett tésztát kb 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Vékony csíkokra vágjuk, legegyszerűbben derelyevágóval. Praktikus, ha a kinyújtott tésztát sütőpapírra tesszük és azon vágjuk fel, így könnyebb áthelyezni a tepsibe.

A csíkokat lekenjük felvert tojással, majd ízlés szerint megszórjuk sóval, reszelt sajttal, szezámmaggal vagy lenmaggal. Így többféle változatot készíthetünk egyszerre.

Sütés:

A ropikát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon 10–15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp:

A tésztába keverhetünk apróra vágott friss fűszernövényeket, például petrezselymet vagy snidlinget, így még különlegesebb lesz az íze. A ropi méretét is változtathatjuk: készíthetünk belőle hosszabb, vékony szálakat vagy rövidebb, vastagabb rudakat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
hsziszi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is