Elkészítése
Tészta:
A lisztet, a vajat, a joghurtot, a reszelt sajtot és a sót összegyúrjuk, majd a tésztát letakarva hűtőbe tesszük 1 órára.
Formázás:
A pihentetett tésztát kb 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Vékony csíkokra vágjuk, legegyszerűbben derelyevágóval. Praktikus, ha a kinyújtott tésztát sütőpapírra tesszük és azon vágjuk fel, így könnyebb áthelyezni a tepsibe.
A csíkokat lekenjük felvert tojással, majd ízlés szerint megszórjuk sóval, reszelt sajttal, szezámmaggal vagy lenmaggal. Így többféle változatot készíthetünk egyszerre.
Sütés:
A ropikát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon 10–15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
A tésztába keverhetünk apróra vágott friss fűszernövényeket, például petrezselymet vagy snidlinget, így még különlegesebb lesz az íze. A ropi méretét is változtathatjuk: készíthetünk belőle hosszabb, vékony szálakat vagy rövidebb, vastagabb rudakat.

