Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos ropi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 13 dkg vaj
  • 1 dl natúr joghurt
  • 10 dkg sajt
  • 1 teáskanál só

Tetejére

  • 1 tojás
  • só
  • szezámmag
  • lenmag
  • sajt

Elkészítése

Tészta:

A lisztet, a vajat, a joghurtot, a reszelt sajtot és a sót összegyúrjuk, majd a tésztát letakarva hűtőbe tesszük 1 órára.

Formázás:

A pihentetett tésztát kb 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Vékony csíkokra vágjuk, legegyszerűbben derelyevágóval. Praktikus, ha a kinyújtott tésztát sütőpapírra tesszük és azon vágjuk fel, így könnyebb áthelyezni a tepsibe.

A csíkokat lekenjük felvert tojással, majd ízlés szerint megszórjuk sóval, reszelt sajttal, szezámmaggal vagy lenmaggal. Így többféle változatot készíthetünk egyszerre.

Sütés:

A ropikát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon 10–15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp:

A tésztába keverhetünk apróra vágott friss fűszernövényeket, például petrezselymet vagy snidlinget, így még különlegesebb lesz az íze. A ropi méretét is változtathatjuk: készíthetünk belőle hosszabb, vékony szálakat vagy rövidebb, vastagabb rudakat.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-ropi-2/