Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos rúd recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 1 kis dobozos tejföl
  • 2 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • kb 1 dl tej (az élesztőhöz )
  • só
  • 15 dkg burgonya

Tetejére

  • 1 db tojás
  • reszelt sajt

Elkészítése

A burgonyát megfőzzük, majd burgonyanyomón átnyomjuk, és hagyjuk hűlni. Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a sót, az élesztőt, a margarint, a tejfölt és a kihűlt burgonyát. Az egészet alaposan összedolgozzuk, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk.

A tepsit zsírral vagy vajjal vékonyan kikenjük. A tésztát gyúródeszkán kinyújtjuk körülbelül 1 cm vastagra, majd derelyevágóval téglalapokra vágjuk. A téglalapokat a tepsibe helyezzük, egymástól kis távolságot hagyva.

A tetejüket megkenjük felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal. A sütiket előmelegített sütőben, 200 fokon körülbelül 15-20 percig sütjük.

A kész pogácsákat rácsra téve hűtjük, hogy az aljuk ne nedvesedjen át.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-rud-11/