Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sajtos rúd az egyik legnépszerűbb sós aprósütemény, amelyet gyorsan össze lehet állítani, és mindig nagy sikert arat. Kívül ropogós, belül omlós, a tetején pedig aranybarnára sült sajt teszi igazán ellenállhatatlanná.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.01.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd összegyúrjuk a margarinnal, a sóval, a reszelt sajttal, a vízzel és az ecettel. A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.

A pihentetett tésztát lisztezett deszkán 2–3 mm vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ezután hosszú, vékony csíkokra vágjuk, vagy akár a tepsiben is felvághatjuk, hogy sütés után könnyen szét lehessen pattintani.

A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt szép pirosra nem sül.

Tipp

Ha változatosabb ízre vágyunk, a tésztába keverhetünk egy kevés köménymagot vagy szezámmagot. A tetejére is szórhatunk különféle magvakat, így még izgalmasabb rágcsálnivalót kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is