Elkészítése
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd összegyúrjuk a margarinnal, a sóval, a reszelt sajttal, a vízzel és az ecettel. A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán 2–3 mm vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ezután hosszú, vékony csíkokra vágjuk, vagy akár a tepsiben is felvághatjuk, hogy sütés után könnyen szét lehessen pattintani.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt szép pirosra nem sül.
Tipp
Ha változatosabb ízre vágyunk, a tésztába keverhetünk egy kevés köménymagot vagy szezámmagot. A tetejére is szórhatunk különféle magvakat, így még izgalmasabb rágcsálnivalót kapunk.

