Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos rúd recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • 10 dkg sajt
  • 6 evőkanál víz
  • 1 evőkanál ecet

Tetejére

  • tojás
  • reszelt sajt

Elkészítése

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd összegyúrjuk a margarinnal, a sóval, a reszelt sajttal, a vízzel és az ecettel. A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.

A pihentetett tésztát lisztezett deszkán 2–3 mm vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ezután hosszú, vékony csíkokra vágjuk, vagy akár a tepsiben is felvághatjuk, hogy sütés után könnyen szét lehessen pattintani.

A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt szép pirosra nem sül.

Tipp

Ha változatosabb ízre vágyunk, a tésztába keverhetünk egy kevés köménymagot vagy szezámmagot. A tetejére is szórhatunk különféle magvakat, így még izgalmasabb rágcsálnivalót kapunk.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-rud-13/