Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sajtos rudak

Sajtos rúd

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg liszt 25 dkg vaj vagy margarin 10 dkg zsír kb 30 dkg (trappista) sajt 2,5 dkg élesztő 1 tojás 1 tojás sárgája kb 2 dl tejföl 1 ek só Elkészítése: A lisztet átszitáljuk egy tálba, a vajat, a zsírt, a sót, egy egész tojást és egy tojás sárgáját összemorzsoljuk. Az élesztőt belemorzsoljuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
270 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.05.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg zsír
  • kb 30 dkg (trappista) sajt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • kb 2 dl tejföl
  • 1 ek só

Elkészítése:

A lisztet átszitáljuk egy tálba, a vajat, a zsírt, a sót, egy egész tojást és egy tojás sárgáját összemorzsoljuk.

Az élesztőt belemorzsoljuk egy kevés tejfölbe, majd azt is hozzáadjuk a tésztához /nem kell keleszteni az élesztőt/.

Végül 15 dkg sajtot reszelünk bele és annyi tejfölt adunk még hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.

Pár órára betesszük a hűtőbe tesszük a tésztát /3-4 óra elég/. Mielőtt lisztezett deszkán kinyújtjuk, gyúrjuk át az egészet.

Kb 1 cm vastagságúra nyújtsuk, megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, reszelünk rá sajtot és derelyevágóval feldaraboljuk.

Előmelegített sütőben, sütőtől függően 170-180 fokon szép pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is