Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 1 tojás
- 1 csomag instant élesztő (7 g-os)
- 2 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt kömény
Kenéshez:
- 1 tojás
Tetejére:
- kb. 10 dkg reszelt sajt
- szezámmag
Elkészítése:
A margarint a liszttel morzsásra gyúrjuk. Hozzáadjuk az élesztőt, a tojást, a tejfölt és a reszelt sajtot. Sóval és köménnyel ízesítjük, majd az egészet jól összegyúrjuk. Letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük.
Pihenés után lisztezett munkafelületen kinyújtjuk (kb. fél cm vastagra), tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk ízlés szezámmaggal és reszelt sajttal.
Éles késsel (vagy derelye-/pizzavágóval) rudakra vágjuk, és sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.