Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 25 dkg margarin vagy vaj
- 15 dkg zsír
- 45 dkg tejföl
- 3 tojássárgája
- ízlés szerint só
- 5 dkg élesztő
Tetejére:
- tojássárgája
- 30 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, keményebb állagú tésztává. Az élesztőt csak morzsoljuk bele! Kevés reszelt sajt mehet a tésztába is.
A tésztát elfelezzük, ujjnyi vastagra kisodorjuk. Tojássárgával megkenjük, reszelt sajtot szórunk rá, amit belenyomkodunk egy kicsit, hogy a derelyeszaggató ne szedje fel. Esetleg egy kis köményt is lehet rá szórni. Hosszú, vékony csíkokra felvágjuk és tepsibe sorakoztatjuk.
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

