Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sajtos rudak

Sós sütemények

Sajtos rúd hájas tésztából

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg sertésháj 2 ek ecet 10 dkg liszt 90 dkg liszt 1 ek só 150 g kefir 1 tojás 1 kk kristálycukor víz a gyúráshoz Tetejére: felvert tojás 30 dkg sajt magvak (kömény és szezám) só Elkészítése: A sertéshájat alaposan lehártyázzuk, ledaráljuk, majd az ecettel és a 10 dkg liszttel jól összegyúrjuk egy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2015.01.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésháj
  • 2 ek ecet
  • 10 dkg liszt
  • 90 dkg liszt
  • 1 ek só
  • 150 g kefir
  • 1 tojás
  • 1 kk kristálycukor
  • víz a gyúráshoz

Tetejére:

  • felvert tojás
  • 30 dkg sajt
  • magvak (kömény és szezám)


Elkészítése:

A sertéshájat alaposan lehártyázzuk, ledaráljuk, majd az ecettel és a 10 dkg liszttel jól összegyúrjuk egy gombóccá, kinyújtjuk és félretesszük.

A lisztben elkeverjük a további hozzávalókat és a vízzel összedolgozva szép sima, félkemény tésztává gyúrjuk.

Kinyújtjuk, rátesszük a hájas lapot, összehajtogatjuk, kinyújtjuk és 20 percet pihentetjük. Ezt a műveletet még kettőször elvégezzük, ettől lesz majd a stangli szép leveles.

Kisodorjuk kb 5-6 mm vastagra, megkenjük felvert tojással, megszórjuk ízlés szerint magvakkal és sóval, sajttal és stangli formákra vágjuk.

Előmelegített sütőben 190 fokon, kb 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is