Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésháj
- 2 ek ecet
- 10 dkg liszt
- 90 dkg liszt
- 1 ek só
- 150 g kefir
- 1 tojás
- 1 kk kristálycukor
- víz a gyúráshoz
Tetejére:
- felvert tojás
- 30 dkg sajt
- magvak (kömény és szezám)
- só
Elkészítése:
A sertéshájat alaposan lehártyázzuk, ledaráljuk, majd az ecettel és a 10 dkg liszttel jól összegyúrjuk egy gombóccá, kinyújtjuk és félretesszük.
A lisztben elkeverjük a további hozzávalókat és a vízzel összedolgozva szép sima, félkemény tésztává gyúrjuk.
Kinyújtjuk, rátesszük a hájas lapot, összehajtogatjuk, kinyújtjuk és 20 percet pihentetjük. Ezt a műveletet még kettőször elvégezzük, ettől lesz majd a stangli szép leveles.
Kisodorjuk kb 5-6 mm vastagra, megkenjük felvert tojással, megszórjuk ízlés szerint magvakkal és sóval, sajttal és stangli formákra vágjuk.
Előmelegített sütőben 190 fokon, kb 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

