Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sajtos rudak

Sós sütemények

Sajtos rudacskák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 700 g rétesliszt 250 g margarin 100 g zsír 2 tojássárgája 30 g élesztő 150 g reszelt sajt 1 doboz tejföl 1 tk só köménymag (szezámmag) 1 tojás (lekenéshez) tej (langyos, kelesztéshez) fűszerpaprika (elhagyható) Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2014.10.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 700 g rétesliszt
  • 250 g margarin
  • 100 g zsír
  • 2 tojássárgája
  • 30 g élesztő
  • 150 g reszelt sajt
  • 1 doboz tejföl
  • 1 tk só
  • köménymag (szezámmag)
  • 1 tojás (lekenéshez)
  • tej (langyos, kelesztéshez)
  • fűszerpaprika (elhagyható)


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.

Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és rudakat vágunk.

Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással. Egész köménymaggal (vagy szezámmaggal) és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.

[box style=”info”]A sajtos rudacskákat mindig szívesen majszolgatjuk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is