Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Kelt tészták

Sós sütemények

Sajtos, sonkás, baconos csigák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók kb 24 darabhoz: A tésztához: 50 dkg liszt 10 dkg vaj vagy margarin 3 dkg élesztő 1,5 dl tej 1,5 dl tejföl 2 tojás sárgája só ízlés szerint 1 tk cukor A töltelékhez: 2 dl tejföl 20 dkg sonka 10 dkg bacon 20 dkg sajt Elkészítése: Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.11.17.

Elkészítése

Hozzávalók kb 24 darabhoz:
A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • só ízlés szerint
  • 1 tk cukor

A töltelékhez:

  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg sonka
  • 10 dkg bacon
  • 20 dkg sajt


Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sonkát és a bacont apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük.

A tésztát téglalap alakúra, kb 2mm vastagra nyújtjuk és megkenjük tejföllel. Megszórjuk az apróra vágott baconnel, sonkával, majd a reszel t sajttal. A tésztát feltekerjük mint a bejglit, majd 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt 150-160 fokon megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is