Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos-sonkás-medvehagymás uzsonna recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta (előre nyújtott)
  • 10 dkg gépsonka
  • 10 dkg sajt (ementáli)
  • 1 kis csokor friss medvehagyma
  • 1 tojás
  • 8 csipet szezámmag
  • só
  • bors

Elkészítése

A sonkát vékony csíkokra, a medvehagymát apróra vágjuk, a sajtot pedig durvára reszeljük. Az egészet sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.

A sütőt előmelegítjük (alsó-felső sütéssel) 200 fokra.

A tojást felverjük. A leveles tésztát kitekerjük és 8 egyenlő részre vágjuk.

Minden rész egyik felébe egy éles késsel csíkokokat vágunk és a széleit megkenjük tojással.

A tölteléket 8 egyenlő részben rákanalazzuk a tésztalapokra, a vágott felülettel felül összehatjuk és egy villa fogai segítségével összenyomjuk, majd szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük. Végül megkenjük tojással és ízlés szerint szezámmagot is szórhatunk rá.

Előmelegített sütőben nagyjából 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-sonkas-medvehagymas-uzsonna/