Elkészítése
A tejben elkeverjük a cukrot, majd meglangyosítjuk. A langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez adjuk a felfuttatott élesztővel együtt. Csipet sót adunk hozzá, majd alaposan összegyúrjuk. Duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a sonkát, sajtot és a hagymát apróra összedaraboljuk, majd elkeverjük a tejföllel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Ha a tészta megkelt, alaposan átdolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Egyforma négyzeteket vágunk belőle, és mindegyik négyzetre teszünk a töltelékből. A négyzetek átlós sarkait egymásra helyezzük.
Az elkészült papucsokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 15-20 perc alatt megsütjük.

