Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sajtos rudak

Sajtos stangli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A túrót összegyúrjuk a liszttel és a margarinnal, majd legalább egy órán át pihentetjük, de ha tehetjük, éjszakára is hűtőben hagyjuk. A tészta hűtőszekrényben akár egy hétig, mélyhűtőben pedig egy évig is eláll, így előre elkészíthetjük. Pihentetés után ujjnyi vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk, majd derelyemetszővel vagy késsel vékony szálakra vágjuk. Mielőtt feldarabolnánk, az egész tésztát […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.01.15.

Hozzávalók

Elkészítése

A túrót összegyúrjuk a liszttel és a margarinnal, majd legalább egy órán át pihentetjük, de ha tehetjük, éjszakára is hűtőben hagyjuk. A tészta hűtőszekrényben akár egy hétig, mélyhűtőben pedig egy évig is eláll, így előre elkészíthetjük.

Pihentetés után ujjnyi vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk, majd derelyemetszővel vagy késsel vékony szálakra vágjuk. Mielőtt feldarabolnánk, az egész tésztát megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és csak ezután helyezzük egycentis távolságokban a sütőlemezre.

Forró sütőben először magas hőfokon sütjük, majd takarékra vesszük, és addig sütjük, amíg szép aranysárga nem lesz, de ügyeljünk, hogy ne barnuljon meg. Ha megsült, jól záródó fémdobozban hetekig frissen eltartható. Ebből a tésztából apró pogácsákat is süthetünk, de az kicsit hosszabb időt igényel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is