Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sajtos rudak

Sós sütemények

Sajtos stangli (tartós változat)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 65 dkg liszt 25 dkg margarin 1 kis doboz 20%-os tejföl 1 nagy ek natúr joghurt 1 kk só 1 csomag szalalkáli 1 tojás a kenéshez 20 dkg félkemény sajt 1 ek köménymag (ízlés szerint) Elkészítése: A lisztben elkeverjük a sót és a szalalkálit, majd belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarint, végül hozzáadjuk a tejfölt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2016.12.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 65 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis doboz 20%-os tejföl
  • 1 nagy ek natúr joghurt
  • 1 kk só
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 tojás a kenéshez
  • 20 dkg félkemény sajt
  • 1 ek köménymag (ízlés szerint)


Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sót és a szalalkálit, majd belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarint, végül hozzáadjuk a tejfölt és a joghurtot és szép simára összegyúrjuk.

Lisztezett felületen 1/2 cm vastagra sodorjuk, megkenjük a felvert tojással, egyenletesen elosztjuk a tetején a reszelt sajtot, megszórjuk köménymaggal és derelyevágóval szép egyforma kis rudakra felvágjuk.

Előmelegített sütőben 190 fokon (légkeveréssel) nagyjából 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Miután megsültek a sajtosok, rácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni, végül dobozba téve lezárjuk és hűvös helyen tárolva 2-3 hétig is eltartható!

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is