Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos stangli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg juhtúró
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A túrót összegyúrjuk a liszttel és a margarinnal, majd legalább egy órán át pihentetjük, de ha tehetjük, éjszakára is hűtőben hagyjuk. A tészta hűtőszekrényben akár egy hétig, mélyhűtőben pedig egy évig is eláll, így előre elkészíthetjük.

Pihentetés után ujjnyi vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk, majd derelyemetszővel vagy késsel vékony szálakra vágjuk. Mielőtt feldarabolnánk, az egész tésztát megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és csak ezután helyezzük egycentis távolságokban a sütőlemezre.

Forró sütőben először magas hőfokon sütjük, majd takarékra vesszük, és addig sütjük, amíg szép aranysárga nem lesz, de ügyeljünk, hogy ne barnuljon meg. Ha megsült, jól záródó fémdobozban hetekig frissen eltartható. Ebből a tésztából apró pogácsákat is süthetünk, de az kicsit hosszabb időt igényel.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-stangli/