Elkészítése
Tészta elkészítése
A tejfölt, a sót, a piros paprikát, 2 tojássárgáját és 5 dkg reszelt sajtot összekeverjük. Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tejfölös keveréket. Az egészet alaposan összedolgozzuk, és 1 órán át pihentetjük.
Sütés
Miután a tészta pihent, vékonyra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval. A pogácsákat kivajazott sütőlapon, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Krém és összeállítás
A krém hozzávalóit habosra keverjük. A megsült pogácsák közül kettőt a krémmel összeragasztunk, majd reszelt sajtban megforgatjuk, hogy ízletes és dekoratív legyen.
Tálalás
Ez a különleges pogácsa ideális vendégváró finomság, a krémes töltelék és a ropogós sajt kombinációja mindenkit elvarázsol.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
