Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos szakállas pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 csipet piros paprika
  • 1 kávéskanál só
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 dkg élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 40 dkg liszt

A töltelékhez

  • 10 dkg vaj
  • 4 db medvesajt
  • kevés só

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tejfölt, a sót, a piros paprikát, 2 tojássárgáját és 5 dkg reszelt sajtot összekeverjük. Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tejfölös keveréket. Az egészet alaposan összedolgozzuk, és 1 órán át pihentetjük.

Sütés

Miután a tészta pihent, vékonyra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval. A pogácsákat kivajazott sütőlapon, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Krém és összeállítás

A krém hozzávalóit habosra keverjük. A megsült pogácsák közül kettőt a krémmel összeragasztunk, majd reszelt sajtban megforgatjuk, hogy ízletes és dekoratív legyen.

Tálalás

Ez a különleges pogácsa ideális vendégváró finomság, a krémes töltelék és a ropogós sajt kombinációja mindenkit elvarázsol.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-szakallas-pogacsa/