Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Sajtos szalonnás falatok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 500 g leveles tészta (fagyasztott) 150 g szalonna (bacon) 2 darab sajt (tömlős) 3 darab újhagyma (vöröshagyma ) 100 g reszelt sajt 1 darab tojás (lekenéshez) Elkészítése: A leveles tésztát felengedjük, közben a tömlős sajtokat is kivesszük a hűtőből, és egy tálba nyomjuk őket. Felkockázzuk a bacont/szalonnát, felaprítjuk az újhagymát, és a sajtkrémbe keverjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2014.10.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g leveles tészta (fagyasztott)
  • 150 g szalonna (bacon)
  • 2 darab sajt (tömlős)
  • 3 darab újhagyma (vöröshagyma )
  • 100 g reszelt sajt
  • 1 darab tojás (lekenéshez)


Elkészítése:

A leveles tésztát felengedjük, közben a tömlős sajtokat is kivesszük a hűtőből, és egy tálba nyomjuk őket. Felkockázzuk a bacont/szalonnát, felaprítjuk az újhagymát, és a sajtkrémbe keverjük. (Ha a sajtkrém nehezen kezelhető, akkor rövid időre alacsony hőfokon betehetjük a mikróba is.)

A leveles tésztát kinyújtjuk, és az egyik szélére halmozzuk az arányosan elosztott sajtkrémes keveréket, majd feltekerjük, mint egy bejglit. Trapéz alakban felvágjuk a tésztahurkát.

A trapézokat a tepsibe tesszük sütőpapírra. Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített, forró sütőben, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

[box style=”info”]Egy kisebb társaságnak elég.. :)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is