Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Sajtos, szezámmagos, vajas pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg vaj 15 dkg reszelt sajt 2 dkg élesztő, 3 ek langyos tej 2 tk porcukor 2 tojás sárgája 2 dl tejföl 1 tk só 7 dkg szezámmag 1 tojás a kenéshez Elkészítése: A lisztet a vajjal, elmorzsoljuk, beletesszük a tojás sárgát, a fele reszelt sajtot, a langyos, cukros tejben […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erzsébet Bán
Beküldte: 2013.12.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 dkg élesztő,
  • 3 ek langyos tej
  • 2 tk porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk só
  • 7 dkg szezámmag
  • 1 tojás a kenéshez


Elkészítése:

A lisztet a vajjal, elmorzsoljuk, beletesszük a tojás sárgát, a fele reszelt sajtot, a langyos, cukros tejben kelesztett élesztőt, a tejfölt és a sót. Jól összegyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk fél cm vastagra.

Fél óránként, kétszer-háromszor kinyújtjuk és hajtogatjuk. Az utolsó hajtogatás után 3 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét kockásra vagdossuk és közepes vagy kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Tetejét tojással megkenjük rászórjuk a maradék sajtot és a szezámmagot. Közepes lángon megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is