Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos-szezámos ropogós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg zsír
  • 15 dkg füstölt reszelt sajt
  • 15 dkg reszelt sajt (karaván, ementáli)
  • 3 kávéskanál só
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • kevés cukor
  • 1 db tojás
  • kevés tejföl

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Egy nagy keverőtálba tesszük a lisztet, a margarint, a vajat, a zsírt, a reszelt sajtok felét és a tojássárgáját. Az egészet jól összedolgozzuk, majd annyi tejfölt adunk hozzá (kb. 3 evőkanálnyit), hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Letakarva 1 órán át pihentetjük.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen 5 mm vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük a tojásfehérjével, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal és igény szerint szezámmaggal.

Késsel vagy pizzavágóval 5 mm széles csíkokat vágunk, majd a csíkokat kisebb kockákra daraboljuk. A tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

Előmelegített sütőben 180 °C-on nagyjából 10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Figyeljünk rá, mert gyorsan elkészül.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-szezamos-ropogos/