Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos tallér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 100 g zsír (vagy vaj)
  • 0,5 csomag sütőpor
  • kb. 1 dl tej (vagy tejföl )
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 kávéskanál só
  • 100 g reszelt sajt
Sajtos tallér kép

Elkészítése

A lisztbe belemorzsolom a zsírt, beleteszem a sót, köményt és a sütőport, összekeverem. Hozzáadom a reszelt sajtot. A tojást elhabarom fél deci tejjel vagy tejföllel, beleöntöm. Villával, majd kézzel összegyúrom, és még annyi tejet (tejfölt) öntök hozzá, hogy összeálljon, de ne legyen túl lágy. Meg kell kóstolni, mert a só megfelelő aránya nagyon fontos! Ha kell, gyúrok még hozzá sót.

A tésztát kb. félóráig pihentetem. Akkora golyókat gömbölyítek, amekkora egy főtt tojás sárgája. A kekszsütőt a gázlángon felforrósítom, és mivel nagyobb fajta, és téglalap alakú, épp 3 kekszet tudok sütni egyszerre. Az első előtt vékonyan megkenem zsiradékkal, a többinél már nem kell. A megsült tallérokat egyenes felületen hagyom kihűlni. Hidegen légmentesen csomagolom, hetekig eltartható.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-taller-2/