Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sajtos tallér ropogós, mégis omlós sós aprósütemény, amely tökéletes vendégváró, uzsonna vagy akár sörkorcsolya. Egyszerű hozzávalókból készül, mégis igazi klasszikus.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.08.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejszínben elkeverjük a tojássárgákat és a sót. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sütőport, majd a tejszínes keverékkel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Ha szeretnénk, ebbe a fázisba reszelt sajtot is belegyúrhatunk.

A tésztát kb. 1 cm vastagságúra lapítjuk, és hűtőben legalább 1 órán át pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

A tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk bőséges reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon néhány perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A sajt ízét variálhatjuk: trappista helyett használhatunk füstölt sajtot vagy parmezánt is. A tetejére szórhatunk köménymagot vagy szezámmagot, így még különlegesebb lesz a tallér.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is