A tejszínben elkeverjük a tojássárgákat és a sót. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sütőport, majd a tejszínes keverékkel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Ha szeretnénk, ebbe a fázisba reszelt sajtot is belegyúrhatunk.
A tésztát kb. 1 cm vastagságúra lapítjuk, és hűtőben legalább 1 órán át pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
A tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk bőséges reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon néhány perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A sajt ízét variálhatjuk: trappista helyett használhatunk füstölt sajtot vagy parmezánt is. A tetejére szórhatunk köménymagot vagy szezámmagot, így még különlegesebb lesz a tallér.