Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos tallér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 30 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 db tojássárgája
  • 2 dkg só
  • reszelt sajt
  • 1 kávéskanál sütőpor

Elkészítése

A tejszínben elkeverjük a tojássárgákat és a sót. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sütőport, majd a tejszínes keverékkel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Ha szeretnénk, ebbe a fázisba reszelt sajtot is belegyúrhatunk.

A tésztát kb. 1 cm vastagságúra lapítjuk, és hűtőben legalább 1 órán át pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

A tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk bőséges reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon néhány perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A sajt ízét variálhatjuk: trappista helyett használhatunk füstölt sajtot vagy parmezánt is. A tetejére szórhatunk köménymagot vagy szezámmagot, így még különlegesebb lesz a tallér.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-taller-5/