Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sajtos tallér ropogós, illatos sós sütemény, amely tökéletes vendégvárónak vagy rágcsálnivalónak. Egyszerű alapanyagokból készül, és tallérsütőben sütve lesz igazán finom.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2013.10.28.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a sütőporral, a reszelt sajttal és kevés sóval összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a puha vajat, majd alaposan összegyúrjuk. Ha a tészta túl keménynek tűnik, kevés tejjel lazítjuk, hogy jól formázható legyen.

Formázás

A tésztából hengereket sodrunk, majd kis darabokra vágjuk. Ezekből golyókat formálunk, amelyeket a tallérsütőbe helyezünk.

Sütés

A tallérsütőben a golyókat szép pirosra, ropogósra sütjük. Frissen a legfinomabb, de dobozban tárolva napokig eltartható.

Adag

Ebből a tészta mennyiségből kb 60 darab sajtos tallér lesz.

Tipp

A tésztába tehetünk köménymagot vagy egy kevés fokhagymaport is, így még karakteresebb ízt kapunk. Ha változatosságra vágyunk, a sajtot részben lecserélhetjük füstölt sajtra.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is