Tészta elkészítése
A lisztet a sütőporral, a reszelt sajttal és kevés sóval összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a puha vajat, majd alaposan összegyúrjuk. Ha a tészta túl keménynek tűnik, kevés tejjel lazítjuk, hogy jól formázható legyen.
Formázás
A tésztából hengereket sodrunk, majd kis darabokra vágjuk. Ezekből golyókat formálunk, amelyeket a tallérsütőbe helyezünk.
Sütés
A tallérsütőben a golyókat szép pirosra, ropogósra sütjük. Frissen a legfinomabb, de dobozban tárolva napokig eltartható.
Adag
Ebből a tészta mennyiségből kb 60 darab sajtos tallér lesz.
Tipp
A tésztába tehetünk köménymagot vagy egy kevés fokhagymaport is, így még karakteresebb ízt kapunk. Ha változatosságra vágyunk, a sajtot részben lecserélhetjük füstölt sajtra.