Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel. A vajat olvasszuk meg, a sajtot reszeljük le, a tojást enyhén verjük fel. A tarját vágjuk fel apróra. Terítsünk le egy sütőpapírt, majd tegyük rá az első lapot. Kenjük le vajjal, majd szórjunk rá kevés sajtot. Tegyünk rá egy újabb lapot, majd kenjük meg vajjal és szórjunk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 adag
Beküldte: 2018.11.12.

Hozzávalók

Elkészítése

A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel.

A vajat olvasszuk meg, a sajtot reszeljük le, a tojást enyhén verjük fel. A tarját vágjuk fel apróra.

Terítsünk le egy sütőpapírt, majd tegyük rá az első lapot. Kenjük le vajjal, majd szórjunk rá kevés sajtot. Tegyünk rá egy újabb lapot, majd kenjük meg vajjal és szórjunk rá sajtot. Folytassuk a rétegezést, amíg a lapok el nem fogynak.

Az utolsó lapot tojással kenjük meg, majd szórjuk rá majdnem az összes sajtot és szórjuk meg a tarjával.

Óvatosan tekerjük fel, majd a sütőpapír segítségével húzzuk át egy tepsire. Kenjük le olvasztott vajjal és szórjuk rá a maradék sajtot.

A fokhagymát szedjük gerezdekre, majd szórjuk a rétes mellé. Tegyük mellé a rozmaringot és kevés olajjal locsoljuk meg.

Kb 25 perc alatt süssük szép pirosra.

A fokhagymákat (ami nem égett meg), hámozzuk meg és villával kissé nyomkodjuk össze. Adjuk hozzá a tejfölt, majonézet, sót, borsot és kevés aprított rozmaringot, majd az egészet keverjük alaposan össze.

A kihűlt rétest szeleteljük fel és tálaljuk a fokhagymás mártogatóssal.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is