Elkészítése
Tészta elkészítése
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a felolvasztott margarint, a felfuttatott élesztőt, a sót és a vizet. Addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Letakarva, langyos helyen kb. 1 órát kelesztjük.
Formázás és töltés
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, majd 10×10 cm-es kockákra vágjuk. A kolbászt vastagabb karikákra szeleteljük, a sajtot lereszeljük. Minden tésztakocka egyik sarkára teszünk egy karika kolbászt, egy kávéskanál tejfölt, majd megszórjuk reszelt sajttal és kevés sóval. Ezután kifli alakban feltekerjük.
Sütés
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és kevés őrölt köménnyel. Letakarva még 15 percig kelesztjük. Előmelegített, 220 °C-os sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Az adagból 14–16 darab kifli készül.
Tipp
Ha szeretnénk változatosabbá tenni, a kolbász helyett sonkával vagy szalámival is tölthetjük. A tetejére szórhatunk szezámmagot vagy napraforgómagot is, így még különlegesebb lesz.
