Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos-tejfölös kolbászos kiflik recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 2,5 dkg  élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 2 db tojás
  • 1-1,5 dl víz
  • 50 ml tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 0,5 rúd parasztkolbász
  • 150 g tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • őrölt kömény

Elkészítése

Tészta elkészítése

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a felolvasztott margarint, a felfuttatott élesztőt, a sót és a vizet. Addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Letakarva, langyos helyen kb. 1 órát kelesztjük.

Formázás és töltés

Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, majd 10×10 cm-es kockákra vágjuk. A kolbászt vastagabb karikákra szeleteljük, a sajtot lereszeljük. Minden tésztakocka egyik sarkára teszünk egy karika kolbászt, egy kávéskanál tejfölt, majd megszórjuk reszelt sajttal és kevés sóval. Ezután kifli alakban feltekerjük.

Sütés

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és kevés őrölt köménnyel. Letakarva még 15 percig kelesztjük. Előmelegített, 220 °C-os sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Az adagból 14–16 darab kifli készül.

Tipp

Ha szeretnénk változatosabbá tenni, a kolbász helyett sonkával vagy szalámival is tölthetjük. A tetejére szórhatunk szezámmagot vagy napraforgómagot is, így még különlegesebb lesz.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-tejfolos-kolbaszos-kiflik/