Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg sajt
- 1 kk só
- 2 tojássárgája
- 2 dl főzőtejszín
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg finomliszt
- 5 dkg szezámmag
Elkészítése:
A margarint a főzőtejszínnel kikeverjük. Hozzáadjuk a sóval, sütőporral, fűszerpaprikával elkevert lisztet. Belereszeljük a sajt háromnegyedét és jól összedolgozzuk.
1 órát a hűtőbe tesszük a tésztát.
Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a tojások sárgájával lekenjük. Egyik részét szezámmaggal, másik részét reszelt sajttal szórjuk meg.