Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A liszt közepében egy kis mélyedést (fészket) készítünk. A 1 dl tejben az élesztőt felfuttatjuk a fészekben, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, a margarint és a maradék tejet. Az egészet jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb 1 órán át pihentetjük. Ha megkelt a tészta, akkor jól átgyúrjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tundi konyha
Beküldte: 2018.01.29.

Tésztához:

Töltelékhez:

Tetejére:

Elkészítése

A liszt közepében egy kis mélyedést (fészket) készítünk. A 1 dl tejben az élesztőt felfuttatjuk a fészekben, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, a margarint és a maradék tejet. Az egészet jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de ne ragacsos tésztát kapjunk.

Letakarjuk és kb 1 órán át pihentetjük.

Ha megkelt a tészta, akkor jól átgyúrjuk és 10 egyforma részre osztjuk. Egy lisztezett felületen mindegyik tésztát külön-külön kb 20-25 cm-es hosszú ovális alakúra kinyújtjuk.

Egy derelyevágóval (éles késsel) ferdén bevagdossuk, de úgy, hogy a széleket ne vágjuk át. Utána megkenjük olvasztott margarinnal és megszórjuk reszelt sajttal. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, mint a bejglit, majd az így kapott rudat pedig csigavonalban összetekerjük (a tészta végét hajtsuk a feltekert tészta alá).

Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk az összetekert tésztát és mindegyiknek a tetejét lekenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.

180 fokon kb 20-25 percig, szép világos aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is