Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Perecek

Sós sütemények

Sajtos-túrós perec

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg túró 25 dkg vaj/margarin 30 dkg liszt 1 púpos kk só 1 kisebb tojás lekenni 25 dkg trappista sajt a tetejére Elkészítése: A sütőt előmelegítjük. Nagyméretű tepsiket sütőpapírral bélelünk ki. A sajtot lereszeljük. A túrót egy tálba öntjük, és alaposan áttörjük. (Én erre egy krumplitörőt használtam.) Meghintjük sóval, és hozzáadjuk a lisztet, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.10.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 30 dkg liszt
  • 1 púpos kk só
  • 1 kisebb tojás lekenni
  • 25 dkg trappista sajt a tetejére


Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. Nagyméretű tepsiket sütőpapírral bélelünk ki. A sajtot lereszeljük.

A túrót egy tálba öntjük, és alaposan áttörjük. (Én erre egy krumplitörőt használtam.)

Meghintjük sóval, és hozzáadjuk a lisztet, a vajat/margarint. Jól összedolgozzuk. A tészta nem ragacsos, de könnyen formázható.

Lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra elnyújtjuk. Lisztbe mártott perecformával kiszúrjuk.

Az előkészített tepsibe fektetjük. Helyet nem szükséges sokat hagyni közöttük, mert nem terülnek sütés közben.

Egy kisebb tojást villával picit felverünk, és lekenjük a perecek tetejét, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.

[box style=”info”]Volt itthon egy adag lejárat közeli túró, amit mindenképpen fel akartam használni. Gondolkodtam, mi is legyen belőle. Majd arra jutottam, hogy egy kis sajtos rágcsálnivalónak biztosan örülne a család. Így is lett. Mire a harmadik tepsi kisült, már az elsővel el is fogyott 🙂
Roppant egyszerű, hamar összeállítható. Nem szükséges hűtőben pihentetni. A tészta nem ragad, mégis könnyű vele dolgozni.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is