Elkészítése
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
Egy nagy tálban a tojások sárgáját elkeverjük a sóval, tejföllel, túróval és az olvasztott margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet és a felfuttatott élesztőt, majd sima, rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük (kb. 30-40 perc).
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. A felületét megszórjuk kb. 10-15 dkg reszelt sajttal, majd a tésztát feltekerjük, mint a bejglit. A hajtogatott tésztát újra kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra, és tetszés szerinti méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tojássárgáját elkeverjük kb. 1 evőkanál tejjel, és ezzel megkenjük a pogácsák tetejét. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
Sütés:
Előmelegített sütőben, 200 °C-on sütjük kb. 20-25 percig.

