Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sajtos-túrós pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy nagy tálban a tojások sárgáját elkeverjük a sóval, tejföllel, túróval és az olvasztott margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet és a felfuttatott élesztőt, majd sima, rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük (kb. 30-40 perc). A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.04.28.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

Egy nagy tálban a tojások sárgáját elkeverjük a sóval, tejföllel, túróval és az olvasztott margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet és a felfuttatott élesztőt, majd sima, rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük (kb. 30-40 perc).

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. A felületét megszórjuk kb. 10-15 dkg reszelt sajttal, majd a tésztát feltekerjük, mint a bejglit. A hajtogatott tésztát újra kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra, és tetszés szerinti méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tojássárgáját elkeverjük kb. 1 evőkanál tejjel, és ezzel megkenjük a pogácsák tetejét. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

Sütés:

Előmelegített sütőben, 200 °C-on sütjük kb. 20-25 percig.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is