Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 kocka margarin
- 25 dkg félzsíros túró
- 15 dkg trappsita sajt
- 1 pohár tejföl
- 3 db tojássárgája
- 1 ek só
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- kevés cukor
Elkészítése:
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tejfölben elkeverjük a tojássárgáját és a sót.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az élesztőt, a tejfölt, a reszelt sajtot és a túrót.
Jól összegyúrjuk. Pihentetjük kb fél órán át.
A tésztát kinyújtjuk lisztezett asztalon, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe tesszük, lekenjük, kelesztjük.
Újra lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk és sütjük 200 fokon.