Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Sajtos- túrós pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 32 dkg kenyérliszt 2 dkg friss élesztő 1 dl tej 1 mk cukor 1,5 tk só 1 tojás sárgája 1 ek tejföl vagy joghurt 5 dkg margarin Krém: 10 dkg túró 5 dkg margarin 5 dkg reszelt sajt 1 mk só frissen őrölt bors egy egész tojás a kenéshez és reszelt sajt a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Brioche
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 32 dkg kenyérliszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 mk cukor
  • 1,5 tk só
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek tejföl vagy joghurt
  • 5 dkg margarin

Krém:

  • 10 dkg túró
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 mk só
  • frissen őrölt bors
  • egy egész tojás a kenéshez és reszelt sajt a szóráshoz


Elkészítése:

Előző este elkészítjük a tésztát. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A kenyérlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a margarint, a tojás sárgáját, végül pedig a felfutott élesztőt (ügyeljünk arra, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen). A tésztát ezután szépen kidagasztjuk és kb 20 percig pihentetjük.

A krém hozzávalóit összekeverjük és kihabosítjuk.

Ezután kinyújtjuk, a túrós krémet rákenjük és könyvtechnikával (azaz, alulról és felülről, majd jobbról- balról behajtjuk) meghajtogatjuk, majd a hűtőbe tesszük. Ha tehetjük, még aznap este ezt a nyújtás és hajtás folyamatot, még kétszer ismételjük meg.

Másnap reggel vegyük ki a tésztát. Nyújtsuk ki és utoljára hajtsuk meg. Ezután 1 órát hagyjuk szobahőmérsékleten feléledni a tésztát.

Ezután nyújtsuk ki kb 2 cm vastagra, a tetejét késsel rácsozzuk be és közepes méretű szaggatóval szaggassuk ki, két tenyér élünkkel sodorjuk egységesre. Kenjük le a felvert tojással és szórjuk meg a reszelt sajttal. Pihentessük még 20 percet a tepsin, addig melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

Ha sütőnk előkészült, tegyük be a pogikat és süssük 20-25 perc alatt készre.
[box style=”info”]Az elkészítési időnél nem vettem figyelembe a kelesztés idejét.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Brioche
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is