Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Sajtos-túrós pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 60 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 1 tk cukor 2,5 dl tej 3 kk só a tésztába 1 tojássárgája 2 púpos ek tejföl 10 dkg margarin Krémhez: 10 dkg margarin 25 dkg túró 15 dkg sajt 1 kk só 0,5 kk bors Kenéshez: 1 egész tojás Tetejére: 10 dkg sajt Elkészítése: A tejben […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.04.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dl tej
  • 3 kk só a tésztába
  • 1 tojássárgája
  • 2 púpos ek tejföl
  • 10 dkg margarin

Krémhez:

  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg sajt
  • 1 kk só
  • 0,5 kk bors

Kenéshez:

  • 1 egész tojás

Tetejére:

  • 10 dkg sajt


Elkészítése:

A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Beletesszük még a 3 tk sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját.

Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A túrót alaposan áttörjük, és a margarinnal habosra keverjük. A sajtot lereszeljük.

Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk a megkelt tésztát. Egy kanál domború oldalával szépen elsimítjuk rajta a túrókrémet, és rászórjuk a reszelt sajtot. Meghintjük a sóval és a borssal.

A tésztát képzeletben 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé ráhajtjuk.
Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.

Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük, majd kinyújtjuk, és megint hajtogatjuk. Újabb 20 perc pihentetés, nyújtás, hajtogatás.

Kinyújtjuk kb. kétujjnyi vastagra, egy lisztbe mártott, közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsákat a két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, így szép magasak lesznek.

Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk egymástól kicsit távolabb, lekenjük egy egész, felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Kb. 20 percet még kelesztjük.

Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon (hőlégkeveréssel) megsütjük.

[box style=”info”]Kicsi családom nagy pogácsa rajongó, így szinte hetente lepem meg őket egy újabb adaggal és egy újabb változattal. 34 db pogácsa lett ebből az adagból.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is