Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 csapott ek cukor
- 3 dkg élesztő
- 20 dkg zsír vagy 25 dkg margarin
- 1 dl tejföl
- 1 tojás + 1 tojás sárgája a kenéshez
- 1 ek só
- 60 dkg finom liszt
- 25 dkg túró
- 30 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A tejet a cukorral élesztővel felfuttatjuk.
Egy tálban a lisztet és a zsírt/margarint/összemorzsoljuk , majd hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, túrót, tojást, tejfölt és a sót. Jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle és 30 percet pihentetjük!
A sajtot megreszeljük, a tésztát 1 cm vastag téglalapra nyújtjuk és megszórjuk a sajt 2/3-val, majd szorosan feltekerjük.
Letakarjuk és ismét 30 percet pihentetjük.
A tésztát kb. 2cm-re kisodorjuk tetejét megkenjük a maradék tojássárgájával, megszórjuk a maradék sajttal, és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Előmelegített sütőben sütjük.

