Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Sajtos-túrós pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tejfölben (ne legyen hideg) simára keverjük a tojássárgákat. A liszttel elkeverjük a sót és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásos tejfölt és a túrót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órán át pihentetjük letakarva. A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk. Megszórjuk a reszelt sajt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2019.02.18.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

A tejfölben (ne legyen hideg) simára keverjük a tojássárgákat.

A liszttel elkeverjük a sót és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásos tejfölt és a túrót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órán át pihentetjük letakarva.

A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk. Megszórjuk a reszelt sajt 2/3-ával és szorosan feltekerjük (mintha bejglit készítenénk). Fél óráig hűtőben pihentetjük.

A tésztatekercsből egyetlen, kb 3 cm vastagságú téglalapot nyújtunk. Megkenjük a tojássárgájával és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.

Késsel kb 4*4 cm-es kockákra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 200 fokon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Természetesen lehet pogácsaszaggatóval is szaggatni, ekkor vigyázni kell, hogy ne legyen sok megmaradt rész, mert az újra gyúrva már nem lesz leveles!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is