Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos-túrós pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál só
  • 1 dl tejföl
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg olvasztott margarin
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 db tojássárgája (a kenéshez )

Elkészítése

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

Egy nagy tálban a tojások sárgáját elkeverjük a sóval, tejföllel, túróval és az olvasztott margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet és a felfuttatott élesztőt, majd sima, rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük (kb. 30-40 perc).

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. A felületét megszórjuk kb. 10-15 dkg reszelt sajttal, majd a tésztát feltekerjük, mint a bejglit. A hajtogatott tésztát újra kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra, és tetszés szerinti méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tojássárgáját elkeverjük kb. 1 evőkanál tejjel, és ezzel megkenjük a pogácsák tetejét. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

Sütés:

Előmelegített sütőben, 200 °C-on sütjük kb. 20-25 percig.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-turos-pogacsa/