Elkészítése
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és dagasztjuk. Az olajat a végén adjuk hozzá.
Letakarva kelesztjük kb 1 órán át.
Ha megkelt, akkor egy tojásnál nagyobb golyókat formázunk (attól függ, mekkora virágokat szeretnénk) a tésztából. Ellapítjuk, közepére kisebb átmérőjű poharat állítunk (2 cm maradjon ki).
A kimaradt részt a pohár széléig bevagdossuk egyforma szélességűre (kb 10 db sziromra). Minden bevágást ellapítunk, majd kettőt-kettőt összecsípünk és a kész virágokat sütőpapíros tepsibe pakoljuk.
Elkészítjük a tölteléket: az olajon megpirítjuk a kockára vágott tarját, majd a szintén kockára vágott lilahagymát és a paprikát is mellédobjuk. Petrezselyemmel megszórjuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A virágok közepére halmozunk a töltelékből 1-2 evőkanálnyi mennyiséget, majd átkenjük a felvert tojással és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk és 190-200 fokon megsütjük.

