Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sós sütemények

Töltött finomságok

Sajtos virslis falatkák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összegyúrjuk, amíg sima állagú nem lesz. A kész tésztát lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, majd tetszőleges nagyságú kiszúróval korongokat szaggatunk belőle. A virslit és a gouda sajtot apró kockákra vágjuk, majd összekeverjük a kicsit felvert tojásfehérjével. Minden korong közepére egy kis kanálnyi tölteléket helyezünk. A tésztakorongokat félbehajtjuk, és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.05.13.

A tészta hozzávalói

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összegyúrjuk, amíg sima állagú nem lesz. A kész tésztát lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, majd tetszőleges nagyságú kiszúróval korongokat szaggatunk belőle.

A virslit és a gouda sajtot apró kockákra vágjuk, majd összekeverjük a kicsit felvert tojásfehérjével. Minden korong közepére egy kis kanálnyi tölteléket helyezünk.

A tésztakorongokat félbehajtjuk, és a széleit jól lenyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. A tetejüket megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával.

A reszelt sajtot egy csipet sóval ízesítjük, majd a tésztákat óvatosan beleforgatjuk, hogy a tetejükön jól megtapadjon a sajt.

A falatkákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben 180-200 °C-on aranybarnára sütjük, körülbelül 15-20 perc alatt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is