A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összegyúrjuk, amíg sima állagú nem lesz. A kész tésztát lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, majd tetszőleges nagyságú kiszúróval korongokat szaggatunk belőle.
A virslit és a gouda sajtot apró kockákra vágjuk, majd összekeverjük a kicsit felvert tojásfehérjével. Minden korong közepére egy kis kanálnyi tölteléket helyezünk.
A tésztakorongokat félbehajtjuk, és a széleit jól lenyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. A tetejüket megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával.
A reszelt sajtot egy csipet sóval ízesítjük, majd a tésztákat óvatosan beleforgatjuk, hogy a tetejükön jól megtapadjon a sajt.
A falatkákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben 180-200 °C-on aranybarnára sütjük, körülbelül 15-20 perc alatt.