Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos virslis falatkák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tészta hozzávalói

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 12 dkg margarin
  • 1 tesákanál só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál víz

A töltelékhez

  • 2 db virsli
  • 10 dkg gouda sajt
  • 1 db tojásfehérje (kissé felverve )

A tetejére

  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tej (a sárgájába )
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összegyúrjuk, amíg sima állagú nem lesz. A kész tésztát lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, majd tetszőleges nagyságú kiszúróval korongokat szaggatunk belőle.

A virslit és a gouda sajtot apró kockákra vágjuk, majd összekeverjük a kicsit felvert tojásfehérjével. Minden korong közepére egy kis kanálnyi tölteléket helyezünk.

A tésztakorongokat félbehajtjuk, és a széleit jól lenyomkodjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. A tetejüket megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával.

A reszelt sajtot egy csipet sóval ízesítjük, majd a tésztákat óvatosan beleforgatjuk, hogy a tetejükön jól megtapadjon a sajt.

A falatkákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben 180-200 °C-on aranybarnára sütjük, körülbelül 15-20 perc alatt.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-virslis-falatkak/