Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos, virslis kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 20 g olaj
  • 20 g cukor
  • 20 g só
  • 20 g élesztő
  • 380 ml langyos méz
  • 260 g rétesliszt
  • 440 g finomliszt

Kenéshez

  • 1 db tojás

A töltelékhez

  • 8 db virsli
  • 200 g félkemény sajt

Elkészítése

A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépben dagasztom és hagyom megkelni. Fontos, hogyha gépben dagasztunk, alulra kerüljön minden folyékony hozzávaló! A megkelt tésztát két egyenlő részre osztom, mindkét részt kinyújtom kb. 35 cm átmérőjű körré.

A köröket 8-8 cikkre vágom. Egy cikk vastagabb végére egy fél virsli és egy csík sajt kerül. Ezeket kiflikké tekerem és a 16 kiflimet sütőpapíros tepsire rakom. Bekapcsolom a sütőt, addig a tészta pihen. A kifliket lekenem tojással (szórhatunk rá magokat, vagy sajtot) és ekkor rakom a 180 fokra felfűtött sütőbe 20 percre.

Isteni akár reggelire, uzsonnára, vagy vacsorára. Én nem tudok annyit sütni, amiből maradna. 🙂

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sajtos-virslis-kifli/